Skip to main content

Gespecialiseerd in nieuwbouw, verbouw-, onderhoud-, restauratie- en renovatiewerkzaamheden

17 november 2022

Bouwbedrijf J. Mekenkamp, professioneel met de eisen van deze tijd

‘Duurzaam bouwen is voor ons vanzelfsprekend’

In een tijd van negen jaar kan er veel veranderen. Jaap Mekenkamp weet daar alles van. In 2014 startte hij met zijn eigen onderneming. Uit zijn netwerk van familie, vrienden en kennissen kreeg hij zijn klanten voor bouw- en verbouwwerkzaamheden. We zijn nu bijna in 2023 beland en inmiddels is Bouwbedrijf J. Mekenkamp een professioneel bouw- en aannemingsbedrijf.

Dagelijks gaat een team van zeven professionals (waarvan een deel op bijgaande foto te zien is) op pad om zich bezig te houden met het verwezenlijken van het gewenste resultaat voor een klant. Dat kan gaan om nieuwbouw, verbouw, renovatie, restauratie en onderhoud. Vorig jaar verhuisde Jaap met zijn bedrijf naar de Oostergracht 17-05. ,,Daar zijn we trots op”, zegt Jaap. ,,Wij beschikken nu over een locatie waar wij onze werkzaamheden nog beter kunnen organiseren en voorbereiden.”

Breed inzetbaar
De verhuizing naar het Soester bedrijventerrein komt voort uit de groei die het bedrijf doormaakte. Jaap heeft nooit veel reclame hoeven te maken voor zijn werkzaamheden. ,,De beste reclame is een tevreden klant en blijkbaar doen wij dus iets goed. Men weet ons te vinden. Het is de afgelopen jaren druk geworden voor de bouwers in dit land, de redenen daarvoor zijn wel bekend. Ook onze agenda loopt snel vol, maar wij zorgen wel voor ‘lucht’ in de planning. Dat wil overigens niet zeggen dat wij meteen de volgende dag op de stoep kunnen staan. Dit hangt natuurlijk ook af van onze planning. Maar onze filosofie is wel dat wij ook iemand kunnen helpen die met een kapotte deur zit of waar een plintje moet worden vervangen. Wij kunnen veel en zijn breed inzetbaar, van plintje tot het bouwen van een huis.”

Drive
Een klant of iemand die klant wil worden kan er bij Jaap en zijn team zeker van zijn dat Mekenkamp breed deskundig is op het gebied van moderne en toekomstgerichte woningbouw. Jaap: ,,Als bedrijf moet je daar in meegaan. De vooruitgang is niet tegen te houden. Wij bekwamen ons in de nieuwste technieken voor duurzaam bouwen en wij geven daarvoor een deskundig en adequaat advies. In de loop der jaren hebben wij -letterlijk- genoeg ervaring opgebouwd in duurzaam wonen. Natuurlijk is het contact met de klant voor, tijdens en na de bouw of verbouw direct, persoonlijk en altijd oplossingsgericht. Wij tonen zelf initiatief en dragen alternatieven aan, waarbij wij de suggesties en droomwensen van de klant zoveel mogelijk proberen te eerbiedigen. Wij hebben de drive om het samen met de klant zo goed mogelijk te doen.”

Totaalpakket
Jaap Mekenkamp biedt een totaalpakket aan, zo vertelt hij: ,,Wil je jouw complete woning verbouwen? Dan heb je met ons één partij die het hele project tot in de puntjes coördineert en uitvoert. Dat maakt je bouwavontuur wel zo overzichtelijk en efficiënt. De mensen van ons team zijn sociaal, communicatief sterk en perfectionisme is voor hen vanzelfsprekend. Onze prioriteiten: duidelijke afspraken, goede communicatie gedurende het proces en proactief handelen.”

Bouw-en aannemingsbedrijf J. Mekenkamp B.V. is ook beschikbaar voor alle gerelateerde bouw van bijvoorbeeld een erker, serre, garage of dakkapel. Voor meer informatie of een offerte:

Bouwbedrijf J. Mekenkamp, professioneel met de eisen van deze tijd